Fredag med Fredrik #6 2011

Aaah! Jag tittar ut. Det är ingen snö här längre. Inte för tillfället. Jag vet att eländet fortfarande kan komma tillbaka. Attans vad det kom snö i Jönköping från det att jag började skriva tills jag publicerade. Så äventyret jag tänkte får bli på internet. Och det börjar här, välkommen!

Rob Kalmbach

Jag vet inte så mycket om Rob Kalmbach. Han är född 1978, har utbildat sig i Indiana och ställt ut i bland annat Los Angeles. Ta en titt på hans bilder tycker jag.

Gareth James

Jag tycker om gatufoto. Den spontana, oplanerade och på något sätt råa dokumentationen av vår samtid. Gareth James är ett lysande exempel på en sådan fotograf. Jag länkar till hans blogg, men det finns mer att titta på om du klickar i menyerna.

Hong Kong: Orientens pärla

Bloggen Cruzine har samlat många olika fotografers bilder av metropolen Hong Kong.

Hong Kong står högt på min lista över ställen att besöka. De här bilderna gör mig inte mindre sugen.

Disastro Ecologico

Färg kan verkligen vara magiskt. Även när det inte hamnat på en duk eller ett papper. Illustratören Alberto Seveso bjuder på ett par olika bilder, som även finns för nedladdning.

Om jag utgår från namnet på serien antar jag att det ska illustrera miljöförstöring. Men jag tycker snarare att de är härligt mystiska former som antas. Kolla in och ladda ned hos Cuded.

Veckans Flickr: Jinna van Ringen

Jinna är från Holland. Hon har vunnit fototävlingar och varit med i National Geographics. Här är hennes flickr och här är hennes blogg.

Street Art med Oak Oak

Det verkar vara så att mycket av den bra gatukonsten kommer från Frankrike nuförtiden. När brittiska Banksy har blivit erkänd och stor artist så jobbar Oak Oak och dennes franska kollegor vidare i det fördolda. Just i Oak Oaks fall med en stor dos humor.

Temabilden till den här posten tillägnar jag Johnny Buchwald, som alltid pratar om Mine Sweeper när han dyker upp på fotomässan i Göteborg.

Slut för idag

Förutom de spontana äventyren jag nämnde i början på det här inlägget innehåller min helg brädspel med grabbgänget. Något vi inte kan göra så ofta längre och där med något att verkligen se fram emot. Hoppas du får en underbar helg du också!

Om bloggen

Vi bloggar för dig som är kreativ och som brinner för att skapa. Här finns över 2500 läsvärda inlägg.

Gå till startsidan

Gå till arkivet

Nyhetsbrev

Gör som 25088 andra och prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Läs mer om nyhetsbrevet

2 kommentarer på “Fredag med Fredrik #6 2011”

  1. Daniel

    Ja det tog en liten stund att komma loss på parkeringen när jag åkte! Men det smälter bort fort.
    /Daniel

    Svara

Lämna ett svar

  • (publiceras inte)