Fredag med Fredrik #5 2012

Äntligen fredag igen. Och fredag den 13:e på det. Men det betyder inte otur i min värld. Först vill jag tacka Sanna som höll fanan högt och postade en finfin samling länkar när jag var upptagen med det där hemliga projektet jag nämnt någon fredag tidigare. Men nog småpratat. Nu kör vi igång. Tack till Johan som tipsat mig om de två första länkarna.

DIY: Bygg en glugg av en riktigt gammal kamera

Jason Bognacki har gjort något riktigt snyggt. Tagit en kamera från 1926 och modifierat den så den passar som glugg på sin Canon 5d. Nästa gång jag är på loppis ska jag nog köpa någon gammal kamera och testa själv. Kolla in bygget och testbilder.

Fleråriga exponeringar

Det här är något för den tålmodige. Med hjälp av filter, extremt liten bländaröppning och film fotar Michael Wesely bilder med exponeringstider på flera år. Favoritmotiven är stadsdelar i förändring, byggen och renoveringar. Och resultaten är mycket intressanta tycker jag. Kolla in hos petapixel.

Veckans Flickr: Celine Talylor

Celine är bara 14 år, men har mycket grymma bilder i sin portfolio redan. Hoppas hon håller i sitt fotointresse och fortsätter att utvecklas. Kolla in hennes fotoström här.

Långtidsexponeringar och svartvitt

Men finns det något mer klassiskt motiv än den förvridna träbryggan och ett långtidsexponerat hav i svartvitt? Klyschigt kanske. Men jag gillar det fortfarande. Kolla in Lance Ramoths portfolio om du vill se mer!

Slut för idag

Det var vad jag hann med den här veckan. Hoppas du får en trevlig helg med fint fotoväder. Själv ska jag vara inne och packa ned saker i flyttkartonger. Men jag ska försöka hinna med en promenad med kameran också.

Om bloggen

Vi bloggar för dig som är kreativ och som brinner för att skapa. Här finns över 2500 läsvärda inlägg.

Gå till startsidan

Gå till arkivet

Nyhetsbrev

Gör som 25161 andra och prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Läs mer om nyhetsbrevet

Lämna ett svar

  • (publiceras inte)